Gde a doček Nove godine - najbolje novogodišnje destinacije za doček u Evropi

Doček iz snova - 7 novogodišnjih putovanja za vas

Hedonizam
Autor: putujsigurno

Iako se finansijske okolnosti često ispreče ispred naših planova, ponekad uspemo da od ušteđevine ostvarimo neke od svojih zamisli. Možda baš maštate o novogodišnjim putovanjima iz snova? Kada su u pitanju putovanja, dođu oni dani kada jedva dočekamo da se sklonimo od svakodnevice. Sa prijateljima ili potpuno sami, poželimo da uplovimo u neke nove avanture, upoznamo nove ljude i makar na kratko svoje probleme ostavimo usidrene kod kuće.

Magične novogodišnje destinacije za doček Nove godine

Novogodišnji praznici su saveznici dobrom raspoloženju, pa vam savetujemo, da ako već putujete, iskoristite brojne pogodnosti koje nude novogodišnji praznici, i poneke gradove sagledate u najlepšem svetlu. I doslovce u svetlu. Novogodišnja rasveta, crveno – beli ambijent Deda Mraza koji je tu negde i motri na naše vladanje, muzika i vedra lica i same nas otrgne od dosadnosti rutine u koju umemo da upadnemo. Stoga vam preporučujemo mesta koja možete posetiti u periodu kada se rastajemo od 2016. S obzirom na to da je sve više kompanija koje letove nude po povoljnim cenama, nijedno mesto u svetu, a kamo li u Evropi ne deluje više toliko daleko.

Ovo su savršene destinacije za novogodišnje putovanje. Za svakoga po nešto, a provod za sve!

Lepota sa ostrva - London

Nova godina u Londonu - Big Ben vatromet

Gde god se u Londonu našli za Novu godinu, nećete zažaliti. London je grad koji nudi pregršt mogućnosti i van novogodišnje sezone, ali će vam svakako biti posebno inspirativan kada je u pitanju proslava Novaka. On će vam pružiti neverovatan utisak putovanja kroz razne epohe i pamtićete ga zauvek. Posebnu draž u Londonu čine hiljade uličnih performera koji poslednjeg dana stare godine paradiraju ulicama glavnog grada Engleske.

Kao da idemo na zapad - Madeira

Ostrvo Madeira doček Nove godine vatromet u luci

Jedna od najdaljih tačaka Evrope nudi pravo novogodišnje iskustvo koje se ne viđa često. Lepota okeana i umerene klime dok zima steže glavne sokake naše zemlje, odličan je izbor za promenu. Nestvarna, gotovo bajkovita dekoracija Funkala transformiše se tokom novogodišnjih praznika u ostrvsku lepotu kojom se slavi nagoveštaj proleća. Izvanredni prizori ostrva Madeira, i ukusi vina za sladokusce, izvrsni su za one sa nešto novca.

Ljubitelji otvorenog prostora - Berlin

Berlin - doček Nove godine na otvorenom

Koncept slavljenja Nove godine u Berlinu je takav da se za svakoga može naći ponešto. Najpoznatija je ipak Brandenburška kapija oko koje se tradicionalno okuplja oko milion posetilaca koji na ovom mestu probaju razne specijalitete i delicije od hrane i pića. Spektakularni vatromet oduševljava sve koji se za Novu nađu u ovom gradu u Nemačkoj. Eto jednog finog predloga.

Prestonica Balkana - Beograd!

Doček Nove godine u Beogradu

Mnogi smatraju da je Beograd prestonica zabave na Balkanu. Kada se uzme u obzir velelepna pozicija koju zauzima, Beograd sigurno predstavlja jedan od najlepših gradova. Poslednjih dana govorka se mnogo o kićenju grada bogatom rasvetom, što dodatno pojačava novogodišnji utisak. Upravo je to razlog da ukoliko ne planirate dalja putovanja, dočekate Novu 2017. godinu u BeograduBogat program koji u glavnom gradu Srbije možete naći, činiće da se osećate kao u bilo kojoj drugoj svetskoj metropoli.

Grad svetlosti u najluđoj noći - Pariz

Ajfelov toranj - doček Nove godine

Treba li dodatno govoriti o glavnom gradu Francuske, smeštenog na Seni. Ako se pitate zašto bi Pariz bio dobar izbor za proslavu novih dana, onda su odgovori, Ajfelov toranj, Sena, mostovi...Brojni orkestri na otvorenom, pa čak i zimske plovidbe rekom, mogu se učiniti vrlo zanimljivim izborom.

Nestvarni spoj leta i zime - Porto

Nestvarni doček Nove godine u Portu - Portugal

Mlađoj populaciji preporučujemo da porazmisli o Portu, kao destinaciji koja nudi neizmerno uličnih žurki. Hiljade turista okupljenih oko ideje da u kosmopolitkoj, vavilonskoj atmosferi proslave Novu godinu, definitivno su iz godine u godinu sve zadovoljniji ovim portugalskim gradom koji nudi izvanrednu kuhinju i dobra vina. Treba vam još razloga?

Romantični odmor - magični Beč

Doček Nove godine u Beču

Na poslednjem, ali ne i najnebitnijem mestu, nalazi se grad koji odiše šarmom valcera, miriše na bademe i mocart kugle, a u njega je utkana čitava istorija vekova. Beč, svakako, pleni svojom fizičkom lepotom, dvorcima, salonima, restoranima, klubovima. U ovom gradu osetićete potpunu draž Nove godine, a ukoliko padne sneg, gušt je nesumnjivo zagarantovan.

Šta bi bio vaš izbor? Pišite nam ako ste posetili neke od ovih destinacija za doček Nove godine i pridružite se najvećoj zajednici putnika.

Share

Prijavite se za PutujSigurno newsletter.

Naš stručni tim svakog utorka bira najzanimljivije vesti iz sveta turizma i putovanja i najbolje specijalne ponude. Više od 5.000 putnika se već prijavilo. Prijavite se. 

putujsigurno
Povezani tekstovi: 
Jug Italije - italijanska jela i specijaliteti sa juga, vina
Hedonizam
07.04.2017 | Autor: Ivana Lukić

Italijanska kuhinja i jug Italije su savršen par. Italijanska jela, namirnice, začini i vina južne Italije pokreću. Upoznaj ukuse juga Italije i probudi čula.

Gde u šoping? Praznične šoping destinacije za domaće turiste
Hedonizam
13.09.2016 | Autor: Tanja Loncar

Praznična sniženja se polako približavaju. zato rezervišite svoju šoping destinaciju na vreme. Ovo su najbolje praznične šoping destinacije za naše turiste.