putujsigurno naslovna
  astra travel logotip putujsigurno

  ASTRA TRAVEL

  false
  PRIVREDNO DRUŠTVO ZA TURIZAM I USLUGE ASTRA TRAVEL DOO BEOGRAD (PALILULA)
  6
  6.9
  129/1244
  Astra Travel turistička agencija nudi aranžmane za leto i zimu, booking, wellness aranžmane, etno ture u Srbiji i seoski turizam, rent a car, krstarenja.

  Podaci o turističkoj agenciji

   Vaše poverenje je naša briga, zato turističke agencije ne mogu da plate da se recenzije putnika uklanjaju ili menjaju. Saznajte više.

  AnaZ's picture
  Ana Cacic
  1
  Srednja ocena: 
  9.00

  nisu preskupi, odlicna organizacija, super vodici, popusti kad si njihov klijent, poslednji dan organizuju cuvanje stvari do polaska autobusa....sve naj naj

  Smeštaj: 
  9
  Your rating: 9
  Odnos cena/kvalitet: 
  7
  Your rating: 7
  Sadržaj programa putovanja: 
  10
  Your rating: 10
  Prevoz: 
  9
  Your rating: 9
  Odnos prema putniku: 
  9
  Your rating: 9
  Realizacija programa putovanja: 
  10
  Your rating: 10
  Leto
  Sitonija
  Jun 2015
  Ova recenzija je subjektivno mišljenje putnika, a ne mišljenje kompanije putuj sigurno.

  Podelite sa prijateljima

  Đurđa Stanković's picture
  Đurđa Stanković
  1
  Srednja ocena: 
  8.33

  Ovaj komentar sam isprovocirana da napišem zahvaljuljući nerealnom komentaru agencije.

  Astra travel je agencija koja je specijalizovana za  Sitoniju i to je njena velika prednost u odnosu na ostale agencije, ukoliko ste rešili da preko agencije putujete na Sitoniju.  Budući da su se specijalizovali za ovo područje u ponudi imaju vrlo široku ponudu mesta i najviše različitih kvaliteta smeštaja. Prema tome, u zavisnosti od toga šta ste spremni da platite to ćete I dobiti.

  Problem sa razočaranim turistima je što prilikom odabira destinacije nisu se dovoljno raspitali o konkretnoj destinaciji. Prva stvar koju treba da znaju o Toroniju je da su smeštaji u odnosu na neka druga mesta Sitonije gde idu naši turisti nijansu skuplji. To bar sada putem interneta nije teško proveriti. Prosek cena za dobar apartman u avgustu je oko 80 evra dnevno. Svi koji plate apartman manje od toga ili treba da imaju neverovatnu sreću ili treba da se drže one narodne "koliko para, toliko muzike", tako da poređenje smeštaja kvalitet-cene ne treba praviti u odnosu na neka druga mesta u Grčkoj koja su našem standardu mnogo bliža. Istina je da u Toroniju postoji fantastičani smeštaji, ali su takve smeštaje uglavnom zakupile druge instrane agencije, ali nikako nije istina da su za iste pare. Pored nas u sobi bili su neki nemački turisti koji su lepo dali komentar na smeštaj "jeftino”. I preko same Astre ima nekoliko ponuda za neke skuplje I bolje smeštaje, pa ko voli…

  O samom Toroniju ne bih baš mnogo pisala, budući da ovaj forum služi za ocenu agencija, a ne odbir destinacija…

  Kao što sam već gore napisala, bili smo smešteni u Sakisu I i što se tiče smeštaja, budući da je to baš jeftino za Toroni, toliko smo i očekivali. U agenciji, a i na sajtu u opisu piše koliko puta se tokom boravka čiste apartmani, a što se izbacivanja đubreta tiče potrebno je samo da siđete niz stepenice gde se nalazii veliki kontejner za đubre… Za peškire se ostavlja depozit i to smo znali unapred. Pešekiri su zamenjeni prilikom redovnog čišćenje apartmana negde na pola smene. Na odlasku su nam vratili depozit. Što se komunikacije sa gazdama tiče, nismo imali problema da se sporazumemo. Gazde više nego dobro govore Nemački, a što se engleskog tiče, onoliko koliko nam je bilo potrebno da se soporazumemo je bilo sasvim dovoljno. Sa spremačicama smo uspeli da se isto toliko koliko nam je bilo potrebno sporazumemo na iskvarenom rusko - srpsko - bugarskom... ali uz malo dobre volje, nekoliko osmeha i nekoliko pristojnih "dobar dan" u prolazu na različitim jezicima izgleda da se mnogo postigne…

  Da rezimiram, ukoliko ste se odlučili za Toroni I želite bolji smeštaj, onda ga I platite 100-200 evra više (ima ga I u ponudi iste agencije)… Ako vam je draže da te pare potrošite na nešto drugo, onda prihvatite to što ste platili…

  Sada ide ono što bi trebalo da bude tema ovog foruma, odnosno utisci o samoj agenciji…

  Ovom prilikom naročito bih istakla njihovu korektnost. Dogodilo mi se da sam imala smrtni slučaj u porodici I bila prinuđena da pomeram termin letovanja. U pitanju je bila ozbiljna stvar, a ne nekakav hir I bez ikakvih problema su nam pomerili termin bez ikakve doplate, mada su na to po ugovoru imali parvo.

  Što se same agencije tiče, a putovala sam sa mnogo različitih agencija I onih starih velikih I ovih sada novih poznatih, I glavni utisak je da imaju odličnu organizaciju koja ne zavisi mnogo od nekog pojedinca (naravno da su svi ljubazni), već sve funkcioniše po nekom rasporedu… Koferi u autobusu se pakuju po nekom redosledu izlazaka iz autobusa I po bojama su obeleženi u odnosu na mesto u koje idete… Na izlascima iz autobusa, autobus se na zadržava više nego što je potrebno jer vas na svakom izlasku čeka radnik Agencije… Na primer, kada je smena u Toroniju agenti iz mesta koji taj dan nemaju smenu dolaze da pomognu ako smeštaja… Kod nas u smeštaju je ceo taj prvi dan bio drugi agent koji nas je sve rasporedio po sobama I bio u obavezi da sačeka one koji su došli sopstvenim prevozom… Kanije nas je obišao agent koji je zadužen za Toroni I naravno ista priča kao I na svim putovanjima… izleti I slično… Rešio nam je neki manji problem sa internetom… Uglavnom, ljubazno I korektno koliko je u njegovoj mogućnosti… Mi konkretno nismo imali nikakvih većih problema i nije nam baš bio neophodan, ali su neki gosti u našem smeštaju imali zdravstvenih problema, tako da im je on doveo lekara u smeštaj i bio prisutan zbog bolje komunikacije sa lekarom, nabavio potrebne lekove…

  Jedina manja zamerka na rad same agencije je bila kada smo išli na izlet brodom. Naš vozač je kasnio i onda nas je reli vožnjom dovezao do pristaništa u Sartiju, ali su nas tamo čekali na brodu znajući da kasnimo… I to je baš ono što sam I rekla, čak I kad dođe do propusta pojedinca, dobra organizacija amortizuje koliko-toliko problem…

  Rezime cele ove price o Astra travelu je:

  Ukoliko se odlučite da letujete na Sitoniji, ovo je odlična agencija primerena standardu koji mi kao turisti možemo da platimo.

  Smeštaj: 
  5
  Your rating: 5
  Odnos cena/kvalitet: 
  10
  Your rating: 10
  Sadržaj programa putovanja: 
  5
  Your rating: 5
  Prevoz: 
  10
  Your rating: 10
  Odnos prema putniku: 
  10
  Your rating: 10
  Realizacija programa putovanja: 
  10
  Your rating: 10
  Leto
  Toroni
  Avgust 2015
  Smeštaj: 
  Sakis I
  Ova recenzija je subjektivno mišljenje putnika, a ne mišljenje kompanije putuj sigurno.

  Podelite sa prijateljima

  Renata Ristić's picture
  Renata Ristić
  1
  Srednja ocena: 
  8.83

  Letos sam tražeći najpovoljniju agenciju za letovanje naišla na agenciju Astra Travel koja je bila po meni najbolja. Odlučila sam se za nju i nisam se pokajala. Sve pohvale za agenciju, pouzdana je, povoljna... To letovanje u Crnoj Gori je bilo savrseno kao sto sam i očekivala.

  Smeštaj: 
  10
  Your rating: 10
  Odnos cena/kvalitet: 
  9
  Your rating: 9
  Sadržaj programa putovanja: 
  8
  Your rating: 8
  Prevoz: 
  9
  Your rating: 9
  Odnos prema putniku: 
  9
  Your rating: 9
  Realizacija programa putovanja: 
  8
  Your rating: 8
  Leto
  Budva
  Jul 2015
  Ova recenzija je subjektivno mišljenje putnika, a ne mišljenje kompanije putuj sigurno.

  Podelite sa prijateljima

  Marija Matić's picture
  Marija Matić
  1
  Srednja ocena: 
  3.83

  Letovali smo u Avgustu u Toroniju, Sitonija preko agencije Astra Travel.
  Sitonija je prelepa. Definitivno ćemo se tamo vratiti opet. Toroni je malo mestašce u kojem nemate nekog velikog sadržaja i plaža je prosečna ali smo mi proveli nezaboravne trenutke na obližnjim plažama koje su svega nekoliko kilometara udaljene od Toronija. Tako da se definitivno nismo pokajali za lokaciju.

  Ovo je bio jedan od najlepših odmora koje smo imali. Bio bi definitivno i najlepši da nije bilo gorkog ukusa razočarenosti i prevarenosti koji smo doživeli kada smo ušli u smeštaj.

  Naime bilo smo smešteni u vili Flori, koja se nalazi odmah pored vile Sakis na ulazu u Toroni. Zgrada od spolja je već odavala utisak skromnosti ali to smo donekle i znali po slikama koje smo videli u agenciji. Šok je nastupio kada smo ušli u "apartman". Mali, skučeni prostor, sumnjive higijene, sa minijaturnom terasom na kojoj može da sedne najviše dve osobe, a apartman je predviđen za 3. Isto je i sa stolom pored improvizovane kuhinjice - nikako nismo mogli da sednemo sve troje za sto (muž, naš petogodišnji sin i ja). Snalazili smo se tako što bih otvorila terasna vrata, pa stolicu dovlačili na prag i tako obezbeđivali još jedno mesto za stolom. Smejurija.

  Ok. Hajde, nije da smo svi odrasli u ne znam kakvom komforu da bismo sad pravili frku oko takve sitnice kao što je nemogućnost da na odmoru, koji smo željno išekivali mesecima i koga smo poprilično platili (iako je to smeštaj okarakterisan sa ***), sedneš sa porodicom za isti sto i uživaš u jelu. Da zanemarimo to, ono što je definitivno bilo nedopustivo je kupatilo koje smo imali u apartmanu. Smrad od buđi je bio toliki, da nikako nismo mogli da držimo zatvorena ulazna vrata po ulasku u apartman. Morali smo da luftiramo dobrih pola sata kako bismo privremeno izbacili taj neugodni miris buđi, zarđalih cevi i sanitarija. Prvi pogled na kupatilo izaziva jezu. Slabo osvetljena prostorija, bez prozora, sa zarađalim sanitarijama i tuš kabinom koja nema nikakvu zaštitnu zavesu i koja je skroz pobuđala i po ivicama i u samoj kadi (jer su je lepili slikonom na mestima gde je pukla). Požutela WC šolja sa daskom koja ne može da se podgine. Slavine pozelenele od plesni koja se uhvatila na njima. Toliko je bilo jezivo da mi je dete prva tri dana plakalo kada bi trebalo da ga istuširam posle plaže jer nije hteo da uđe u pobuđalu kadu.

  Drugi dan po dolasku se izlila kanalizacija ispod naše terase, tako da je i boravak na terasi postao sve samo ne prijatan. Sva sreća pa su to rešili u roku od dva dana.

  Mi smo odmah napisali reklamaciju i tražili da nas prebace u drugi smeštaj ali to, po njihovom rečima, nije bilo moguće jer su im svi smeštajni kapaciteti bili popunjeni. Zbog toga smo tražili da nam se refundira deo novca jer onakav smeštaj je bruka i sramota za bilo koju agenciju, a o ceni da i ne govorim. Naplaćivati 50e dnevno za onakvu jezu od smešataja je najobičnija pljačka. Boravili smo u Grčkoj 6 puta do ovog letovanja i ovako nešto nikada nismo doživeli.

  Po dolasku sa odmora, isti dan smo dobili pismo od njihovog advokata u kome se sve naše žalbe odbacuju kao neosnovane ali da su oni ipak odlučili da nam, kao znak dobre volje, refundiraju 50e. Mi smo ponovo uputili žalbu ali odgovor je bio isti. Tako da posle svega nam ostaje jedan gorak ukus vezan za letovanje preko agencije Astra Travel. Mislimo da su izvršili svesno obmanjivanje i prikrivanje informacije koje su ključne prilikom odabira smeštaja. Izgubili su naše poverenje i definitivno više nikada nećemo letovati preko njih.

  Još bih dodala da u Toroniju postoji fantastičan smeštaj za iste pare ali su takve smeštaje uglavnom zakupile druge instrane agencije. Samo osoblje Astra Travela je bilo ljubazno i predusretljivo. Obilazili su nas redovno i pružali sve neophodne informacije za jedan aktivan odmor koji ćemo sigurno dugo pamtiti.

  Smeštaj: 
  1
  Your rating: 1
  Odnos cena/kvalitet: 
  1
  Your rating: 1
  Sadržaj programa putovanja: 
  5
  Your rating: 5
  Prevoz: 
  6
  Your rating: 6
  Odnos prema putniku: 
  5
  Your rating: 5
  Realizacija programa putovanja: 
  5
  Your rating: 5
  Leto
  Toroni
  Avgust 2015
  Naziv prevoznika: 
  Sopstveni prevoz
  Ova recenzija je subjektivno mišljenje putnika, a ne mišljenje kompanije putuj sigurno.

  Podelite sa prijateljima

  Tanja Bogdanov's picture
  Tanja Bogdanov
  1
  Srednja ocena: 
  1.67

  U julu smo se vratili iz Toronija, bili smo u dvokrevetnom apartmanu kuce Sakis 1 i mogu reci da smo iskreno razocarani. Isli smo posredstvom Astra travela i imam potrebu da sa vama podelim svoje lose iskustvo.
  Iako su na izgled sobe pristojne, namestaj solidan jedina stvar koja mi odzvanja u usima posle 10 nocenja u Sakisu 1 jeste nehigijena.
  Usli smo u sobu posle 14 casova a soba je bila preprljava. Od pubicnih dlaka na wc solji, preko ostavljenih koriscenih brijaca prethodnih gostiju. Dlaka u promenjenoj posteljini, sistemski prljavog posudja, sa naslagama od ko zna koliko... terase koju nismo mogli da koristimo, sto zbog sunca koja je udaralo od 7am ali najvise zbog toga sto je stalno bila preplavljena vodom.
  Naime, spoljna jedinica klime je spustena na pod a crevo za vodi iza nje nedostupno za stavljanje nekog balona pa nam je terasa sve vreme bila mokra jer je crevo iz komsijskog apartmana bilo sprovedeno do nase terase. Roletna pokvarena, sama pada, manjak prekrivaca (dobili smo tri jastuka i jedan prekrivac na nas dvoje).
  Bez peskira i elementarnog sredjivanja kuce, u smislu da vam neko dodje i jednom dnevno izbaci djubre iz kupatila, posto znate da se u Grckoj toalet papir ne baca u wc solju. Jedna spremacica na tri kuce, koja govori samo ruski...
  Posudje koje nam je ostavljeno bilo je sa naslagama prljavstine, kasike i viljuske zardjale. Navodno imate parking u kuci ali samo za troje kola, kada se to popuni parkirate kod oblizne radnje.
  Nase letovanje je dobrim delom propalo.
  Evo i fotografija sudova koji su nam ostavljeni
  http://www.dodaj.rs/f/1X/2r/2FVBgAcJ/dsc0189.jpg
  http://www.dodaj.rs/f/14/oX/1OS8x1Ti/dsc0190.jpg
  Jos jedna mana je sto gazde koje vode restoran ne govore engleski ili nemacki pa morate dobro da znate sta zelite da narucite od hrane.
  Dobra strana smestaja je sto je na pocetku mesta, sto je zaista na 25m od plaze. Gazde deluju prijatno i nasmejano i taverna im nije losa. Hrana je ukusna doduse dosta skupa - omlet je 4e a frappe 2,5.
  Nadam se da sam nekome pomogla, da ne prodje kao mi i ne vrati se sa dugo cekanog odmora razocaran i neodmoran!

  Smeštaj: 
  1
  Your rating: 1
  Odnos cena/kvalitet: 
  1
  Your rating: 1
  Sadržaj programa putovanja: 
  1
  Your rating: 1
  Prevoz: 
  5
  Your rating: 5
  Odnos prema putniku: 
  1
  Your rating: 1
  Realizacija programa putovanja: 
  1
  Your rating: 1
  Leto
  Sitonija Sarti
  Jul 2015
  Smeštaj: 
  Kuca Sakis 1
  Naziv prevoznika: 
  Isli smo svojim kolima
  Ova recenzija je subjektivno mišljenje putnika, a ne mišljenje kompanije putuj sigurno.

  Podelite sa prijateljima