Zaobići u širokom luku

Nataša Aćimović Knežević's picture
Nataša Aćimović Knežević
1
Srednja ocena: 
2.33

Prividno jeftin aranžman, ako ne uzmete njiohove dodatne obilaske počinje maltretiranje. Nekompetentni i neuljudni.

Kroz Italiju i Francusku do Španije vas pošalju sa vodičem koji govori Tarzan engleski jezik. Sem nepotpunih informacija dobijete i transfer blama.  U Italiji dobijamo 2 odvojena kreveta iako smo tražili francuski ležaj. Ok tu smo 1 veče, bitno da u Barseloni bude sve OK. Naprasno odluče da će da preskoče posetu Veroni. Idemo dalje.

Autobus je rasprodat do poslednjeg mesta, uključujući mesta u poslednjem redu na kojima osoba viša od 170cm ne može da se ispravi. Iz nekog razloga vrelina od motora probija kroz pod i metalne lajsne su vrele, a putnicima otiču noge. Vodič kaže da je to normalno. Putnici ne dele to mišljenje. Vodič zato ima logoreju i zasipa nas podacima preko razglasa. Netačnim uglavnom, pogotovo što uporno priča o istoriji, arhitekturi, umetnosti... Mene kao arhitektu boli glava od budalaština. U Vemeciji joj nekako prevedemo da je vlasnik brodića ne pita koja je firma nego traži da se potpiše. Idemo dalje.

Pre dolaska u Barselonu vodič insistira da se izjasnimo da li želimo dodatne programe i obilaske. Prvo smo se razmišljali,a onda nam tolika napadnost bila sumnjiva i ja prelomim da ćemo sami da obilazimo, kupimo mapu, pa polako. Ona se umalo posvađa sa nama. Priča kako drugi putnici neće moći ovde ili onde jer neće biti dovoljno zainteresovanih. Naravno, tek tad nam ne pada na pamet da provedemo i minut s njom ako baš nije nužda. Idemo dalje.

U Barseloni pitam vodiča da li je proverila da li imamo dupli ležaj, kaže da jeste ali nema. Pošto sam stajala pored znam da nije pitala, postavim pitanje recepcionerki i ona mi kaže da imaju sobu s francuskim ležajem, naravno da ćemo je dobiti, nikakav problem. Kad su delili ključeve recepcionerka naglasi da je soba s francuskim ležajem za nas, vodič poludi, počne da pravi frku zašto sam pitala, zašto joj se mešam u posao.  Ovo sa krevetima doživljavam kao neku njenu malu osvetu (neuspelu). Kažem joj da ona radi svoj posao valjano ne bi bilo potrebe da se mešamo i zamolim je da me pusti na miru. Ne vidimo se 10 dana, osobljhe hotela preljubazno, lokalno stanovništvo takođe, gotovo zaboravismo s kim smo došli. Hotel je video i bolje dane, ali ne idete u Barselonu da gledate pločice u kupatilu. 

U povratku u Nici još problema zbog pogrešnih informacija (za druge putnike, mi već ne verujemo ni reč i sve proveravamo kod lokalaca). Idemo dalje.

Suma sumarum: nikad više, neukost i neupućnost su problem ali nekako rešiv, sujeta i bezobrazluk su već nepremostiva prepreka. 

Smeštaj: 
5
Your rating: 5
Odnos cena/kvalitet: 
3
Your rating: 3
Sadržaj programa putovanja: 
3
Your rating: 3
Prevoz: 
1
Your rating: 1
Odnos prema putniku: 
1
Your rating: 1
Realizacija programa putovanja: 
1
Your rating: 1
Leto za mlade
Barselona
Jul 2013
Smeštaj: 
Balmes
Ova recenzija je subjektivno mišljenje putnika, a ne mišljenje kompanije putuj sigurno.

Podelite sa prijateljima