PROVIDNI KAJAK: doživite more na drugačiji način (VIDEO)

Neki vole da se izležavaju na plaži, drugi da plivaju i potom uživaju uz koktel u hladu, dok treći vole da istražuju na malo drugačiji način. Ako spadate u istraživače, umesto što biste iznajmili pedalinu ili odabrali vožnju na gumenoj banani po kristalno čistom moru, šta kažete na providni kajak? Uskoro bi providni kajaci mogli da zažive na vašim omiljenim letnjim destinacijama. Evo kako izgledaju i zašto su toliko zanimljivi.

Koliko ste puta pošli na kruziranje morem i poželeli da imate providno dno broda, ne biste li videli prelepi morski svet, biljke, korale i ribice. E pa upravo toga se dosetila jedna kompanija koja na tržište plasira providne kajake pod imenom The Crystal Explorer.

Verujemo da će baš oni postati novi hit na plažama širom sveta, a posebno na destinacijama koje odlikuje kristalno čisto more i bujni morski život koji možete posmatrati iz ovog kanu / kajak hibridnog čamca. On se pravi od potpuno providnog materijala leksana, od koje se prave i maske za ronjenje.

PROČITAJTE JOŠ: Uz ovaj šator možete spavati u vazduhu!

Napravljeni su tako da mogu da prime do dve osobe i oblika su kanua, dok po stilu veslanja više odgovaraju opisu kajaka. Potpuno je bezbedan i lak za korišćenje početnicima zbog svog dizajna koji nije lako „prevrtljiv“. Iako ih vidimo kao potencijalnu atrakciju na samim plažama, kanu/kajak možete naravno i kupiti, ali cena nije mala. Za ovaj užitak, ljubitelji veslanja i istraživanja mora košta oko 1400 evra.

Slobodno nam pišite nam ako ste do sada imali iskustva sa odlaskom na kajak ture širom sveta, rado ćemo objaviti Vaše priče, a do tada nam slobodno ostavite iskreno iskustvo sa putovanja.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.