Turisti će uskoro moći da posete olupinu Titanika! Evo kako…

Britanska turistička agencija će uskoro organizovati veoma specifičan izlet tj. turu. Obično smo odlazili na izlete brodićem kako bismo obišli plaže na moru ili da bismo videli olupine iz Drugog svetskog rata. Ipak, potpuno nesvakidašnja atrakcija će početi da „prima“ prve turiste od 2018. godine. Posetite Titanik i istražite dubine Atlantskog okeana!

Titanik dostupan posle 100. godina od potonuća

Titanik je potonuo 14. aprila 1912. godine, tačno pre 105. godina, a kako to obično biva, mesta tragedije mogu postati popularne turističke atrakcije. Neki bi to čak nazvali mračni turizam, ali je svakako malo ko mogao da pretpostavi da će biti omogućene posete olupini Titanika.

Do sada je ova „privilegija“ bila dostupna isključivo naučnicima i istoričarima. Zato, ako ste zaljubljenik u istoriju, obradovaće vas informacija da od 2018. godine možete posetiti potonuli Titanik. Ipak, to nije tako jeftina avantura. No, idemo redom.

Osmodnevna avantura

Britanska turistička kompanija će organizovati ture u trajanju od 8 dana tokom kojih će se putnici uputiti ka Njufaundlendu, ne bi li stigli do čuvenog Titanika koji je potonuo nakon udara u santu leda.

Titanik je ostao zapamćen kao najveća pomorska tragedija do sada, tokom koje je poginulo više od 2,500 ljudi.

Specijalne titanijumske kapsule će spuštati putnike čak do 4000 m dubine, ne bi li stigli do olupine Titanika, sablasno položene na dnu Atlanskog okeana.

Ipak, ovo putovanje će ostati rezervisano isključivo za veoma bogate turiste. Cena ove životne avanture iznosi oko $105000 po osobi.

Koliko god vrtoglavo visoka bila cena karte za ovo putovanje, zanimljiva je simbolika da je upravo ovo cifra koja preračunata prema inflaciji dolara, iznosi tačnu cenu karte za prvu klasu na Titaniku, koja je pošla Njujorka pre više od 105. godina.

Nadamo se da će se turisti sa svog putovanja vratiti.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.